View Full Version : ProgDVB KURULUM RESİMLİ AÇIKLAMA

özgürcan
03-04-2005, 02:30
prog dvb yi exe dosyasından çalıştırın alt resimdeki gibi işlem başlayacaktır.

1 adımıda çıkan ekranda english işaretleyip next deyin..

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir]

2 adımda kart tipini (kart modelini) seçiyoruz örneğin ss2

3 adımda :disable sadece ramlar sınırlı kalma istendiğinde seçilir (genel tercih budur)

4. adım ise size modüllerin yüklenip yüklenmemesi seçeneklerini sunar.
eğer uzaktan kumanda kullanıyorsanız WinLirc Clienti SS2 kartınızı ağ üzerinden başka pc ile paylaşmayı istiyorsanız Broadcast server modülünü işaretleyin ve ileri deyin.

evet kurulum başlamıştır.

şimdi program başarı ile kuruldu. OK ile onay verin ve progdvb çalışmaya başlamıştır.

progdvb in ekranı alt resimde görüldüğü gibidir. şimdi kanalları izleyebilmemiz için bir kaç işleme daha ihtiyacımız var.

bu bölümde ise uydu seçimi DİSEqC Switch ayarlarını yapacağız. bu menüye ulaşmak için önce setting ve ardından DİSEqC menüsüne girelim eğer tek çanak kullanıyorsak none 2 çanak kullanıyorsak Mini DİSEqC yi eğer 3 ve ya 4 çanak anten kuracaksak 1.0 or 2.0 seçeneklerinizi işaretleyin.

üst resimdeki yeşil ikona tıklayıp antenimizi hangi uyduya ayarlamışsak seçelim.

ülkemizde popüler olan uydu hotbirti örnek veriyoruz . mutlaka bu kısımdaki pover kutucuğu işaretli olmalıdır.daha sonra ok ile işlemi tamamlıyoruz.

ve tekrar progdvb ekranına geliyoruz. hotbirti ayarlamıştık ve alttaki resimde olduğu gibi hotbirti seçiyoruz. oto arama başlıyor.

oto arama başladığında alttaki ekran göreceksiniz. arama işlemi bittiğinde ise ok diyerek işlemi onaylayın. bu kanal tarama esnasında V şifresiz V şifreli yeşil disket şifresiz data kırmızı disket şifreli data yayınlarını göstermktedir

son olarak progdvb ana menüsünün görevleri hakkında biraz bilgi vereym.

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] dahaönce pc nize yaptığınız kayıtları açmak için kullanabilirsiniz.

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] kanal nosuna göre bir önceki kanalı açar.

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] kanalı tam ekran izlemenizi sağlar.(Full Screen)

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] menü ekransız pencereden izleme imkanı sunar.

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] izlediğiniz kanalı kayıt etme imkanı sağlar.

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] EPG yayın akışını takip etmenizi sağlar.

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] Alt yazı özelliğini etkinleştirir.

[Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir] Teletekst özelliğini kullanmanızı sağlar.

ve artık kanallarımız izlemeye hazır.

Hepinize bol paylaşımlı sorunsuz günler dilerim saygılar...

FoRTuNe
03-04-2005, 02:42
Eline sağlık güzel çalışma için ...

Konu önemli yapılmıştır.

Saygılar.

Evrenos
03-04-2005, 02:45
Süper Olmuş Özgür Devamını Bekliyoruz Teşekkürler....

adoss1
03-04-2005, 02:47
gercekten cok guzel olmus eline saglik dostum,cok arkadasimizin isine yarayacak:tamam:

Altındağ
03-04-2005, 03:24
acıklama icin tesekkurler eline saglık.

ako
03-04-2005, 13:26
Eline sağlık arkadaşım. Çok güzel hazırlamışsın. Adeta bir ders kitabı gibi anlatmışsın. Başarılar dilerim.

doktorkadir
22-07-2005, 12:57
ellerıne sağlık mukemmel olmuş.

umut64
30-07-2005, 15:39
ellerine saglik güzel olmus

yukselertekin
01-08-2005, 09:04
ellerine saglık tesekurler arkadas

frik
02-08-2005, 12:40
arkadaşlar bunun gibi programlarda bende hep aynı sorunla karşılaşıyorum.
altDVB ve progDVB ikisinide kullanıyorum.

soruma gelince:
DİSEqC Switch ayarlarını türksat 1 ve hotbird 2 yaptım bunları daha sonra değiştirdim
yani ters bağladım iki türlü de sonuç aynı.
çanakların kablolarınıda aynen değiştirdim ve türksat kanalarında sadece 19 kanal buluyor diğerlerinde sinyal gelmiyor.

sinyali olanlar:TRT,SHOW,kanla D,kanal7,....

simyal alamadıklarım: ATV, STAR, ...
nedenini bür türlü anlamadım yardım bekliyorum
saygılar

euroTURK
03-08-2005, 11:43
arkadaşlar bunun gibi programlarda bende hep aynı sorunla karşılaşıyorum.
altDVB ve progDVB ikisinide kullanıyorum.

soruma gelince:
DİSEqC Switch ayarlarını türksat 1 ve hotbird 2 yaptım bunları daha sonra değiştirdim
yani ters bağladım iki türlü de sonuç aynı.
çanakların kablolarınıda aynen değiştirdim ve türksat kanalarında sadece 19 kanal buluyor diğerlerinde sinyal gelmiyor.

sinyali olanlar:TRT,SHOW,kanla D,kanal7,....

simyal alamadıklarım: ATV, STAR, ...
nedenini bür türlü anlamadım yardım bekliyorum
saygılar

hazır kanal listesini ekleyin hazır listeden star ve atv gibi kanalları kontrol edin... diseq c switchi aradan kaldırın ve türksat uydusunu direkt skystar2 ye verin kanalları tekrar kontrol edin... yine de sinyal alamazsanız skystar2 yerine bir uydu alıcısı ile kontrol edin eğer cihaz sinyal alıyorsa kartı servise götürün. diseqc bölümündeki lnb ve power seçeneklerini deneyin...

Ultimate_NL
16-10-2005, 15:06
Ellerin dert gormesin kardes guzel aciklama

mancsav
24-11-2005, 19:56
teşekkürler arkadaş. Ben yeni üyeyim. Bu kartı da yeni aldım. Baya faydalı oldu.

xxkara
21-12-2006, 21:39
eline sağlık güzel açıklama.

hacun
26-01-2007, 20:55
Bende Avermedia a700 tv kartı var
Bana ofline download konusunda yardımcı olun
ProgDVB4.81.1FullInstall indirdim ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum...

hacun
26-01-2007, 20:56
Bende Avermedia a700 tv kartı var
Bana ofline download konusunda yardımcı olun
ProgDVB4.81.1FullInstall indirdim ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum...

BAY BAY
27-01-2007, 10:40
ProgDVB PowerInstall 7.6 dağa iyi Download ([Sadece kaydolan ve aktivasyonu yapılan kullanıcılar linkleri görebilir]) yaparsın...